Vrtnarstvo Prosenc se ponaša z več kot 40-letno tradicijo ter je dobro poznano daleč naokoli. Nahajamo se v Beričevem – domačija Pr’ Sajuc, Dol pri Ljubljani, 3 kilometre od Šentjakoba v smeri Litije. V našem podjetju so aktivne kar tri družine – vsega skupaj 11 članov. Na vse bolj zahtevnem tržišču ves čas uspešno utrjujemo svojo pot in sledimo željam ter potrebam naših strank. Večina med nami se ukvarja s sajenjem ter prodajo rož, ki jih gojimo v rastlinjakih.

Naša vrtnarija obsega kar 5000 kvadratnih metrov pokritih površin in samopostrežno prodajalno v steklenjaku velikosti 1000 kvadratnih metrov. Strankam ponujamo zelenjavne sadike, cvetlične sadike, zemljo za rože. Veliko naših stalnih strank prihaja k nam iz cele Slovenije. Poznani smo predvsem po raznovrstni ponudbi balkonskega cvetja za grobove in vrtove. Naše rastline so večinoma vzgojene doma v lastnih rastlinjakih.

Vsakega gosta posebej smo zelo veseli. Posvetimo se mu pri izboru cvetja, postrežemo tudi z različnimi koristnimi in aktualnimi nasveti za nadaljnjo vzgojo rastlin. Svoje izdelke ponujamo tudi na ljubljanski glavni tržnici ter na tržnici v Domžalah.

Na domačiji – Beričevo 52 – nas v času sezone lahko obiščete vsak dan med osmo uro zjutraj in sedmo uro zvečer, razen v nedeljo od osme do dvanajste ure. Izven sezone smo vam na voljo v enakih terminih, razen v soboto med osmo zjutraj in peto uro popoldne. Pred vrtnarijo je na voljo zelo veliko parkirišče, kar omogoča preprost dostop do nas.

Dobrodošli pri nas v Beričevem v vrtnariji Prosenc.